vineri, 8 ianuarie 2010

Iarna? Da, iarna!

Traim vremuri - la propriu - complicate; dar si vremile, cum le spunea cronicarul, sunt si mai complicate. Revenind la vreme/timp, dupa o toamna lunga, lunga pana pe la jumatatea lui decembrie, s-a instalat iarna. Nu numai ca s-a lasat cu frig, chiar ger in unele zone ale tarii, dar a cazut si zapada, asa incat de Craciun si Anul Nou a fost alb. Lucru care nu s-a mai intamplat de multi ani.
Atata le-au trebuit autoritatilor locale, ba chiar si celor centrale, pentru a gasi scuza pentru neajunsurile create de natura mai ales in ceea ce priveste circulatia, atat cea urbana cat si cea din tara, in special. Stau si ma intreb ce ar fi fost daca ar fi avut loc niste evenimente meteo ca cele din iarna 1953-1954. Doamne, Doamne ce-a fost atunci! Nu numai ca au cazut munti de zapada, dar inainte de a incepe sa ninga necontenit zile in sir, a fost un ger naprasnic, cum le place unor prezentatori tv sa spuna. Ei, da, dar atunci aveam 17 ani.
Acum, iata ca in aceste zile nu numai ca s-a topit zapada dar s-a incalzit simtitor; ceea ce ma duce cu gandul ca intram in...normal, adica normalul ultimilor ani. Si care fenomene sunt puse pe seama incalzirii globale. Asa sa fie oare?

Niciun comentariu:

Powered by BannerFans.com

Sa ascultam radio

toateBlogurile.ro

Faceți căutări pe acest blog

Persoane interesate

Despre mine

Sunt un om obisnuit,pensionar si,la varsta mea,imi petrec timpul cu treburile casnice,internetul,cititul presei online si,mai putin,televizorul.